Identificatie

In België moet iedere hond geïdentificeerd zijn en een Europees paspoort hebben. 

Verantwoordelijken van honden moeten hun dieren laten identificeren en registreren voordat zij ze verkopen of weggeven en, hoe dan ook, voordat ze 8 weken oud zijn. Identificatie kan bij middel van een microchip. Identificatie bij middel van een tatoeage mag alleen indien deze voor 03/07/2011 geplaatst werd en duidelijk leesbaar is. Tatoeage is evenwel niet geldig indien de bestemming het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Malta is.

De erkende dierenarts mag maar een Europees paspoort afleveren na het identificeren van het dier.

Sinds 1 september 2014 is er ook een wetgeving die verplicht dat wie een kat verkoopt of weggeeft, de kat moet laten identificeren en registreren.

Het identificeren gaat snel en is pijnloos. Het is ook onmisbaar voor het terugvinden van uw huisdier indien het als verloren wordt opgegeven.

De praktijk beschikt over de noodzakelijke apparatuur voor de inplanting van deze microchip en het uitlezen van de transponders. De microchip implantatie kan worden uitgevoerd bij alle diersoorten.

Hou er ook rekening mee dat u de gegevens van uw dier moet aanpassen indien u verhuist of het dier van eigenaar veranderd.
De gegevens van uw dier kunt u controleren op CatID (katten), DogID (honden) en idchips (andere huisdieren).

Consultaties na afspraak

MA 9u-12u 14u-19u
DI 9u-12u 14u-19u
WO 9u-12u 14u-19u
DO 9u-12u 14u-19u
VR 9u-12u 14u-19u
ZA 10u-12u spoed
ZO spoed spoed