Gistelsesteenweg 409, 8400 Oostende

+32 (0)486 75 42 61

Team

Dierenarts Caroline Peeters

Dierenarts Caroline Peeters

Na 6 jaar universitaire studie te Merelbeke, ben ik in 2011 afgestudeerd in de optie gezelschapsdieren. Direct daarna ben ik bij verschillende dierenartsen vervangingen en parttime jobs gaan doen.

In 2012 ben ik ook begonnen met huisbezoeken in Oostende en omstreken, maar midden 2013 heb ik dan toch beslist de stap te wagen en een eigen praktijk te starten. Vanaf juli 2013 mocht ik jullie dan ook welkom heten in mijn praktijk in de Begonialaan te Oostende.

Met de aankoop van een nieuwe woning in 2018, starten we met het werken aan een nieuwe praktijk in de Gistelsesteenweg 409 te Oostende.
Hier konden we starten op 1 juli 2019!

Op de praktijk worden alle kleine en exotische huisdieren behandeld. U kan er terecht voor zowel de preventieve als curatieve verzorging van uw huisdier.

Gezelschapsdieren zijn tegenwoordig niet alleen de geliefde hond en kat. Ook andere dieren zoals het konijn, de fret en andere knaagdieren, maar ook vogels en exotische dieren worden nu als volwaardig huisdier gehouden. Voor al deze dieren kunt u bij mij terecht voor advies en/of behandeling.

Een goede dierenarts word je niet alleen door lang te studeren, je moet je ook continu blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelingen en technieken. Hiervoor ben ik ingeschreven in verschillende verenigingen en volg ik op regelmatige basis bijscholing.

Ik ben lid van de Orde der Dierenartsen met het ordenummer N5085 en volg in eer en geweten de Code der Plichtenleer.

Rechtsvorm: BVBA
Ondernemingsnummer: BE 0717.917.487
Maatschappelijke zetel: Gistelsesteenweg 409, 8400 Oostende
Zaakvoerder: Caroline Peeters

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering:
AG Insurance nv
E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel
03/66.292.287/000 

Dierenartsassistente Emma Bouttelisier

Sinds kleinsaf was ik aangetrokken tot dieren. Daarom koos ik ervoor om de opleiding dierenzorg te volgen aan de hogeschool te Roeselare.
Tijdens mijn stage als assistente bij een dierenarts te Oostende leerde ik bij over het medische aspect van mijn opleiding. Terwijl in het Blauwe Kruis van de Kust kon het gedrag bij de hond en kat onder loep nemen en toepassen in de praktijk.

Voor mijn laatste stage zag ik het groter, een maandlang ben ik op avontuur vertrokkken naar the Donkey Sanctuary te Engeland om meer te leren over één van mijn favoriete dieren: de ezel. Daarbij was er tweede stageplaats aan verbonden: Het Ezelpad te Poperinge, waar ik asinotherapie leerde apprecieren.

Na het afstuderen werkte ik enkele maanden bij een dierenarts als assistente.
Kort nadien startte ik als kattenverzorgster in het Blauwe Kruis van de Kust, waar ik 2 jaar met veel liefde gewerkt heb.

In juni 2019 ben ik hier vol enthousiasme begonnen.
Zelf heb ik 3 katjes thuis. In mijn vrije tijd help ik zwerfkatjes vangen om te laten steriliseren. Het opvangen en socialiseren van deze katjes hoort daar ook bij.