Medische beeldvorming

Om een diagnose te verduidelijken of af te ronden, is het soms noodzakelijk om een röntgenfoto te maken of een echografie uit te voeren.

Echografie

Hierbij is het niet noodzakelijk om het dier onder narcose te brengen. Met een echografie kunnen we in het lichaam kijken, dit vooral voor het hart en de buikorganen: lever, milt, darmkanaal, blaas, prostaat, baarmoeder.
Deze beeldvormende techniek is een aanvullende test die kan worden aangeboden bij een klinisch onderzoek of tijdens een controle. Deze test is pijnloos en kan, om uw metgezel gerust te stellen, worden uitgevoerd in uw aanwezigheid.

Digitale radiografie

Digitale radiografie is een fundamenteel element van de diagnose en onmisbaar in de orthopedie en longziekten. Voor de spijsverteringschirurgie zorgt het ook voor veel bijkomende diagnoses (transit verstoppingen, detectie van nierstenen, etc.)
Met de röntgenfoto's kan men bij honden de officiële graad van heupdysplasie bepalen en de digitale beelden kunnen worden opgeslagen en eventueel worden doorgestuurd voor verder onderzoek.

Vergunning voor het gebruik van röntgenapparatuur voor diagnostische doeleinden:

Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC)
Departement Gezondheid en Leefmilieu
Dienst Bescherming van de gezondheid
Ravensteinstraat 36, 1000 Brussel

Vergunningsnummer: FANC/VX/42665
Exploitatienummer: EST-0084015

Jaarlijkse keuring van röntgenapparatuur:
AIB-Vinçotte Controlatum
Jan olieslagerslaan 35, 1800 Vilvoorde

Consultaties na afspraak

MA 9u-12u 14u-19u
DI 9u-12u 14u-19u
WO 9u-12u 14u-19u
DO 9u-12u 14u-19u
VR 9u-12u 14u-19u
ZA 10u-12u spoed
ZO spoed spoed