Labo

Bepaalde aandoeningen vereisen soms verder onderzoek om te kunnen concluderen met wat men te maken heeft en hoe men best verder behandeld.

Wij beschikken in huis over de nieuwste bloed- en urineanalyse toestellen en kunnen hierdoor de meest courante ziektes snel en accuraat opsporen. Voor bloedonderzoeken beschikken wij zowel over een hematologie als biochemie analyser van Idexx.

Voor het urineonderzoek beschikken wij over zowel een gewone analyser als één die sediment analyse kan uitvoeren.

Voor zeer specifieke testen wordt er samengewerkt met een gespecialiseerd labo uit de streek, zodanig dat de resultaten zo snel mogelijk bekend zijn en we verder kunnen met de eventuele behandeling.

Ook bij gezonde dieren die al een stukje ouder zijn, is het aangeraden om een bloedonderzoek uit te voeren om te kijken of de organen nog goed functioneren. Hierbij wordt gekeken naar de nieren, lever, schildklier alsook het glucose-gehalte. Hierdoor kunnen veel ziektes al vroegtijdig worden opgespoord en de behandeling ingezet worden vooraleer de klachten te erg worden.

Bij vogels kan er ook DNA onderzoek gebeuren oa voor geslachtsbepaling of bepaalde ziekten. Deze staaltjes worden naar een labo gestuurd die vooral hierin gespecialiseerd is.

Consultaties na afspraak

MA 9u-12u 14u-19u
DI 9u-12u 14u-19u
WO 9u-12u 14u-19u
DO 9u-12u 14u-19u
VR 9u-12u 14u-19u
ZA 10u-12u spoed
ZO spoed spoed